Upprop: Ge en flykting din biobiljett!

Ge-en-biobiljett-till-en-flykting

Just nu pågår en av de största flyktingströmmarna sedan andra världskriget. Människor flyr för sina liv. Man väljer en osäker flyktväg istället för att stanna. Jag läste ett citat som högg tag i mig:

”You have to understand, that no one puts their children in a boat unless the water is safer than the land”

Vi som tar säkerheten för givet behöver vakna upp och fundera på vad vi kan göra för våra medmänniskor. Jag tror att vi är många som vill agera men som inte vet var vi ska börja. Jag säger, börja med att ge. Ge av dina pengar för att de organisationer som är på plats ska kunna göra ett bra arbete. Ge för att människor ska slippa möta döden på Medelhavet. Ge för att människor som flyr ska möta liv istället för död längs sin väg. Ge för att du kan!

Vi på Salt vill utmana alla våra medlemmar att under åtminstone denna månad avstå från något du egentligen inte behöver och ge pengarna till hjälparbetet. Avstå en Coca-Cola i veckan. Avstå en biobiljett. Avstå en ny tröja.

 

EFS undersöka hur de kan rikta sin nödhjälpsinsamling till flyktingarbetet. Därför kan du swisha din gåva till 123–901 0026 (EFS Swish-nummer för nödhjälp), ange ordet ”flykting” som meddelande. Eller sätt in den på bankgiro 900–9903, ange ”Nödhjälp 3902” i meddelanderutan.

Johanna Björkman
Generalsekreterare

Salt – barn och unga i EFS