Rikskollekt till Salt i Svenska kyrkan

Mission – en kallelse för alla

Rikskollekt Salt maj 2016

På söndag, 1 maj 2016, firar vi bönsöndagen. Då tar Svenska kyrkan i hela Sverige upp kollekt som delas mellan Salt och Svenska kyrkans unga.

Kollekten är en viktig intäkt för Salt, men också ett bra tillfälle att sprida kunskap om organisationen. Låt kollekten bli ett tillfälle när ni berättar mer om Salt i din församling. Prata gärna med ansvarig präst och fråga om du kan få hålla kollekttalet och berätta om varför du är en saltare!

Du kan också visa någon av de filmer från Salts youtube där någon berättar. 

Rubriken på Salts kollektcirkulär är Mission – en kallelse för alla.

Vi tror att alla kristna är kallade som missionärer, på olika sätt. Vi ser att det finns en stor längtan bland unga att få dela evangeliet med andra i Sverige och därför är vi varje år med och skickar ut team till församlingar runt om i landet. Genom detta får de ingångar på skolor där viktiga relationer byggs. Andra känner en längtan att få smaka på internationell mission och då erbjuder vi längre volontärperioder i Burma, Argentina och Tanzania. Missionen tar sig olika uttryck men den är helt avgörande för vårt uppdrag.

Ladda ner kollektcirkuläret här!

Även om du inte går i gudstjänst på söndag kan du ge en gåva till Salt.

Du kan swisha till 123 393 09 55, ge en gåva med kort, ge en gåva till BG 5790-5184 eller allra helst, bli månadsgivare och ge ett valfritt belopp varje månad! Om 500 personer ger 20kr i månaden får Salt 120 000kr/år!

Tack för din gåva!

 

 

Salt och Svenska kyrkans unga

Salt är en av två barn och ungdomsorganisationer inom Svenska Kyrkan som idag får nåden att ta emot rikskollekt. Den andra är Svenska Kyrkans Unga som också arbetar för att barn och unga ska få lära känna Jesus. Deras vision är: Vi vill med Kristus i centrum och med dopet som grund verka i hela Guds skapelse och vara en gemenskap i församlingen där vi får växa i tro och ansvar