Anmälan öppen till nästa års barnledarkonferens

jesustillbarnen_flyer-webb

Den 1 oktober öppnade anmälan till den stora ekumeniska barnledarkonferens som arrangeras i Filadelfiakyrkan i Stockholm den 3–5 februari 2017. De båda tidigare konferensen har varit mycket uppskattade, och det nationella söndagsskolnätverket räknar med god uppslutning.

– Totalt har vi möjlighet att ta emot så många som 2000 deltagare, säger ordförande Olof Edsinger. Men det viktigaste är förstås inte hur många vi blir, utan att alla som kommer ska få en helg av uppmuntran, utrustning och utmaning. Och inte minst viktigt: att vi tillsammans ska få ett möte med Jesus.

Totalt bjuder konferensen på ett 30-tal olika seminarier på teman som: ”Barnets andliga utveckling”, ”Tron i hemmet”, ”Hur möter vi barn av annan tro?”, ”Barn och bön”, ”Att påverka med respekt”, ”Med musiken som redskap” och ”Scouting på kristen grund”. De medverkande kommer från England, Danmark och hela bredden av Sveriges kristenhet.

– Särskilt spännande känns det med Keith White, som är grundare av den internationella rörelsen Child Theology Movement. Ur Salt-perspektiv kan det också vara intressant att Carsten Hjorth Pedersen kommer. Han är en duktig luthersk teolog, och ledare för Kristent Pædagogisk Institut i Danmark.

Konferensen vänder sig till alla som är, eller vill bli, barnledare. Men också till dem som är föräldrar och längtar efter stöttning i att dela tron med sina egna barn. Sist men inte minst vänder den sig också till dem som är pastorer, präster eller församlingsledare med inflytande över frågor som har med kyrkans barnverksamhet att göra.

Det nationella söndagsskolnätverket består av representanter från Adventistsamfundet, EFK, ELM Syd, Equmenia, Filadelfiaförsamlingen i Stockholm, Frälsningsarmén, King’s Kids, Livets Ord, Pingst Ung, Salt, SAU och Youngsters.

 

Konferensens hemsida: http://barnledarkonferens.se