EFS Västsverige söker Distriktskonsulent, vikariat 80%

Vill du vara med och förverkliga EFS vision att göra Jesus känd, trodd, älskad och efterföljd? Just nu söker vi en vikarierande distriktskonsulent till EFS Väst, är det du?

Som distriktskonsulent kommer du att bli spindeln i nätet och fungera som en länk mellan föreningar, ledare och medlemmar i distriktet, som sträcker sig från Halmstad till norra Värmland. Målgruppen för ditt arbete är barn och ungdomar. Du kommer både att vara med och planera och delta på läger och konferenser, men även vara ett stöd för dem som själva vill göra eller planera något. Du kommer att besöka föreningar både för att stärka relationerna med EFS och för att konkret stötta och inspirera föreningarna i deras arbete. En viktig del i ditt arbete är att se människor och att stötta dem så att de kan hitta och använda sina gåvor och utvecklas i dem.

Du som söker ska ha erfarenhet av församlings- och föreningsarbete. Det är meriterande om du har gått någon form av ledarskapsutbildning. Som person är du social och tycker om att träffa människor och du är van att leda andra. Administration måste inte vara din stora passion, men du behöver ändå vara duktig på att strukturera och organisera ditt arbete. Du är trygg både i dig själv och i din tro. B-körkort är ett krav.

Distriktet har ungefär 40 EFSföreningar och grupper samt ett 15-tal Salt-föreningar. Distriktsexpeditionen är placerad på Hjälmareds folkhögskola utanför Alingsås men det finns även möjlighet att arbeta i Göteborg. Dina två närmsta kollegor blir Distriktsföreståndaren och den andra distriktskonsulenten som har en likadan tjänst som du.

Tjänsten är ett vikariat under ett år med tillträde 1 februari, eller enligt överenskommelse. Vid frågor om tjänsten kontakta Julia Franzèn 072-312 31 71, dk@efsvast.se.

Ansökan skall vara inne senast den 29 januari och skickas per e-post till distriktsföreståndare Mikael Landgren df@efsvast.se. Bifoga personligt brev och CV.

Gå gärna in på vår hemsida www.efsvast.se för att se mer om organisationen. Facklig representant: Anita Lundqvist, anita.lundqvist@svenskakyrkan.se, Vision ekumeniska.

Se fler lediga tjänster