Även den lilla tron kan få evig betydelse – rikskollekt till Salt och Svenska kyrkans unga

Den älskade femåringen kryper upp en stund i förälderns famn. För att hämta trygghet och tanka kärlek. Barnet behöver inte kämpa för att vara älskat och accepterat utan får lita och förtrösta på förälderns omsorg.

Luther fick för 500 år sedan påminna oss om att vi i relation till Gud får vara precis som ett sådant älskat barn.
Genom tron allena får vi hämta den trygghet som Guds kärlek till oss kan ge och lita på att Gud genom Jesus har gjort allt som behövs för att vi ska få ha gemenskap med honom. Allt detta bara genom att tro. Vilken gåva!

På söndag 14 maj 2017 går kollekten i Svenska kyrkan till Salt och Svenska kyrkans unga. Som barn- och ungdomsorganisationer inom Svenska kyrkan ser vi det som vår uppgift att berätta om denna gåva för unga i Sverige. Berätta att även den lilla, barnsligt enkla tron kan få betydelse i evighet. Berätta att Gud har en famn som vi får krypa upp i oavsett om föräldrarna bråkar, klasskamraterna mobbar eller jag känner mig ensam och tar ut det genom att behandla andra illa.

Svenska Kyrkans Unga och Salt – barn och unga i EFS är en öppna gemenskaper av barn och unga som vill upptäcka och dela kristen tro. Visst vill du vara med och stötta vårt arbete?

Ge din gåva i kollekten på söndag eller ge en gåva till Salt idag! Swishnr 123 393 09 55.

Tack!

Ladda ner kollektcirkulär här!

Ladda ner en kortversion av kollektcirkuläret här!