Ungdomsledartjänst till EFS-kyrkan i Ängelholm

Längtar du efter att arbeta i en kyrka som vill återspegla Guds hjärta, bära varandra och betjäna människor varhelst vi befinner oss varje dag? Läs mer om tjänsten och skicka in din ansökan redan idag. Urval sker löpande!

Gud är det viktigaste i våra liv, och av honom vill vi dela med oss till andra. Vi är en kyrka som består av människor av alla de slag. Vi vill vara en kyrka som återspeglar Guds hjärta, bär varandra och betjänar människor varhelst vi befinner oss varje dag. Utifrån detta vill vi bygga en evangeliserande gemenskap.

EFS-kyrkans barn och ungdomsarbete är ett viktigt nav i verksamheten. EFS-kyrkans barn och ungdomsverksamhet drivs av en Saltstyrelse som tillsätter drygt 40 frivilliga ledare och under ett år har vi kontakt med ca 200 barn och ungdomar. Verksamheten består idag huvudsakligen av helgaktiviteter i form av olika barn och ungdomsgrupper.

 

Arbetsuppgifter

Som ungdomsledare i EFS-kyrkan är du en del av kyrkans arbetslag på 4 anställda (förutom ungdomsledaren finns två präster och en deltidsanställd barnledare). En dag i veckan avsätts till gemensam arbetsdag med administrativ prägel i form av förberedelsearbete och bön. Du är en del av Saltstyrelsen och har ett viktigt helhetsperspektiv på ungdomsarbetet. En stor del av tjänsten är som huvudansvarig för ungdomsgruppen som träffas på fredagskvällar och består idag av ca 30 ungdomar och 5–10 frivilliga ledare. Därtill finns en del av tjänsten som du själv fyller med innehåll efter dina gåvor och intressen.

 

Lämpliga kvalifikationer för tjänsten

Vi söker dig som vill bevara och driva ungdomsarbetet vidare i församlingen. Ditt hjärta för Jesus och ungdomar ger energi till ledarteam och en riktning för ungdomar. Du har gått bibelskola eller ungdomsledarutbildning och har erfarenhet av församlingsarbete (gärna i likvärdig eller större församling än EFS-kyrkan i Ängelholm). Erfarenhet av huvudledaransvar är meriterande men inte ett krav. För att trivas och lyckas i tjänsten behöver du tycka om att arbeta med människor och ha en förmåga att se ungdomar och ledares gudomliga potential. Administrativt arbete jobbar du snabbt undan för att kunna ha fokus på det Jesus vill göra här och nu i barn och ungdomars hjärtan.

Vill du arbeta för en kyrka som vill återspegla Guds hjärta, bära varandra och betjäna människor varhelst vi befinner oss varje dag? Välkommen med din ansökan redan idag.

 

Praktisk information

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 50 % med start den 1 september 2017. Ansökan (CV och personligt brev) mailas till ansokan@efs-kyrkan.info senast den 6 juni 2017. Urval sker löpande så vänta inte med din ansökan! Intervju kommer hållas den 28 maj alternativt 7 juni i Ängelholm. Kontaktperson för frågor: Magnus Lennartsson, 0431–12580 (präst) eller Sara Starfelt, 0737-272824 (ideell församlingsmedlem och rekryteringsansvarig).

Platsannonsen som PDF.

Till EFS-kyrkan Ängelholms Hemsida.

Fler lediga tjänster.