Salt söker biträdande generalsekreterare!

Längtar du efter att barn och unga ska få lära känna Jesus? Nu har du chans att kliva in i en av ledarrollerna på Salt riks i en spännande fas. Vi erbjuder en tjänst på 80% från och med februari 2022, då vår biträdande generalsekreterare påbörjar en utbildning och blir tjänstledig. Tjänsten är ett vikariat på nästan två år med möjlighet till fortsatt tjänst därefter. Stor vikt kommer att läggas vid den sökandes personlighet och gåvor.

Arbetsuppgifter:
Biträdande generalsekreterare har som huvuduppgift att vara ett stöd till generalsekreteraren och leda Salts verksamhet tillsammans med denne utifrån den ideologi och teologi som Salt vilar på. Det strategiska arbetet kretsar kring Salts föreningar och medlemmar. Viktiga områden är kommunikation, information och insamling. Det dagliga arbetet innefattar flera administrativa uppgifter. I tjänsten har man även en offentlig roll och kan representera Salt både i kontakt med lokala Salt-föreningar, i relation till EFS och genom vissa ekumeniska kontakter. I ledaruppdraget ingår också arbetsledning av personal på Salts kansli och närvaro på Salts styrelsemöten.

Kvalifikationer:

 • God organisatorisk förmåga samt administrativ och teknisk kompetens
 • Erfarenhet av ledaruppdrag eller projektledning
 • God förmåga att uttrycka dig väl i såväl tal som skrift

Meriterande är också:

 • God kännedom om Salt/EFS
 • Relevant akademisk högskoleutbildning
 • Teologisk kompetens eller erfarenhet av undervisning
 • Erfarenhet av arbetsledning
 • Erfarenhet av arbete med ungdomar lokalt eller med läger/konferenser

Personliga egenskaper:

 • Vill arbeta utifrån Salts vision, teologi och ideologi
 • Förstår innebörden av att verka i en ideell organisation
 • Förmåga att arbeta metodiskt och målfokuserat
 • God förmåga att skapa kontakter, samarbeta och jobba i team

Om arbetsgivaren:

Salt – barn och unga i EFS är en ideell organisation. Salt har EFS som moderrörelse och är en organisation inom Svenska kyrkan, men arbetar även för att vara ekumeniskt öppna. Visionen för Salt är att barn och ungdomar ska få lära känna, komma till tro på och följa Jesus Kristus. Vi ser Bibeln som Guds ord och som grunden för lära och liv. Vi vill ge utrustning för kristen växt samt för mission i Sverige och utomlands. Salt är organiserat som demokratiska lokalföreningar som sammansluts i regioner. På rikskansliet är vår uppgift är att stödja dessa nivåer och ta fram gemensamma resurser.

Arbetsvillkor:
Tjänsten är placerad på Salts rikskansli i Uppsala. Anställningen är ett vikariat på 80% från februari 2022 till december 2023. Tillträde i februari 2022 eller enligt överenskommelse. För tjänsten gäller lön och anställningsvillkor enligt gällande avtal mellan Arbetsgivaralliansen, Vision ekumeniska, Akademikerförbunden, Ledarna och Kommunal. Vi förbehåller oss fri prövningsrätt.

Frågor:
Upplysningar om tjänsten lämnas av nuvarande generalsekreterare Rebecca Stighem, rebecca.stighem@efs.nu / 072-158 00 84.
Facklig representant för Vision Ekumeniska är Stefan Nordström, 073-541 77 82.

Ansökan:
Skicka en ansökan bestående av CV samt personligt brev till: Salt, Att: Alice Harlin, Box 23001, 750 23 Uppsala alt. alice.harlin@efs.nu
Sista ansökningsdag är 7 januari 2022, men ansökningar behandlas löpande.

Välkommen med din ansökan!