40 dagar för klimatet

top-40dagar

Den 26 februari till 5 april gör scoutrörelsen i Sverige en gemensam satsning för klimatet. Under 40 dagar vill vi utmana alla scouter att dela sina klimatsmarta val och på det sättet uppmuntra varandra.

Syftet är att få oss att tänka till hur vi lever och hjälpa oss att göra medvetna val även efter den här perioden. Ingen kan göra allt men alla kan göra något och tillsammans kan vi göra skillnad! Dela det ni gör och följ vad som händer under #40dagarförklimatet och #scoutergör i sociala medier.

 

Klimatbingo

Gör klimatbingot med 40 utmaningar.

Om man klarar hälften av bingobrickan får man ”klimatmärket” som senare kommer att finnas i scoutshoppen!

Aktiviteter

Dessutom finns det tips på enkla aktiviteter ni kan använda på scoutmöten eller hajker.

  1. Klimatalfabetet
  2. Rest-fest – fest i vardagen
  3. Miljökampen – en lek på allvar
  4. Mål 13_Bekämpa klimatförändringar
  5. Lekar: Koldioxidkull och Hoppa mellan isflaken