Salt söker ny generalsekreterare!

Generalsekreterare

Har Gud lagt barn och unga på ditt hjärta? Salt vill att barn och unga ska lära känna komma till tro på och följa Jesus Kristus. Då vår nuvarande generalsekreterare avslutar sitt arbete efter årsskiftet söker vi nu dig som vill bära facklan som generalsekreterare vidare. Salt står inför stora utmaningar och möjligheter i framtiden och som generalsekreterare har du en nyckelroll i att leda Salt vidare dit Gud kallar.

 

Därför söker vi dig som:

Har passion och kärlek för att barn och unga ska nås med evangeliet och växa i lärjungaskap till Jesus. Det innebär att du är bra på, och vill driva förändringsprocesser. Vi ser därför att du har erfarenhet av ledarskap, är både visionär och handlingskraftig. Du står trygg i din tro och i att vara en tydlig ledare för den teologi som Salt och EFS står för.

Som generalsekreterare är du organisationens ansikte utåt och representerar Salt i olika sammanhang. Det innebär en del resande för att bland annat undervisa och det är viktigt att du kan formulera dig väl i tal och skrift. I arbetsuppgifterna ingår även att vara teamledare för kansliet och där driva det dagliga arbetet samt hantera anställningar. Du ansvarar även för att med presidiet förbereda styrelsemötena. Stor vikt kommer att läggas vid den sökandes personlighet och gåvor.

 

Vi ser att du:

  • Har erfarenhet av Salt, EFS och/eller Svenska kyrkan.
  • Är bekväm i att leda i bön och fånga upp tilltal från Gud.
  • Har flerårig ideell- och/eller arbetslivserfarenhet inom för tjänsten relevanta områden.
  • Har god förmåga att hålla ihop trådarna, samarbeta och att se både till dina egna uppgifter och kunna stödja dina kollegor i deras arbete.
  • Har erfarenhet av teamarbete, att driva projekt och gärna av arbetsledning.
  • Har social kompetens och känsla för att bygga nätverk och skapa kontakter.

 

Meriterande är även:

  • Erfarenhet av arbete med ekonomifrågor.
  • För tjänsten relevant akademisk utbildning.
  • Erfarenhet av representation.
  • Erfarenhet av att undervisa/predika.
  • Erfarenhet av arbete med läger och konferenser.

 

Övrigt om tjänsten:

Tjänsten är placerad på Salts rikskansli i Uppsala. Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning. Tillträde och lön enligt överenskommelse. För tjänsten gäller anställningsvillkor enligt gällande avtal mellan Arbetsgivaralliansen och Vision ekumeniska. Vi förbehåller oss fri prövningsrätt.

 

Ansökan:

Ansökan bestående av CV och personligt brev, gärna med löneanspråk, skickas senast den 8 november till: Salt, Att: Alice Harlin, Box 23001, 750 23 Uppsala alt. alice.harlin@efs.nu

Blir du kallad till intervju kommer den hållas v.47 och vi vill att du då har med dig utdrag ur belastningsregistret och kontaktuppgifter till tre referenspersoner.
Frågor:

Upplysningar om tjänsten lämnas av Salts styrelseordförande Maria Bengtsson, 073-0815273, maria.svensson@outlook.com

Facklig representant för Vision Ekumeniska är Stefan Nordström, 073-541 77 82.