Brev från statsministern till Salts barn

Brev-fr-statsministern

Under EFS och Salts årskonferens i Umeå i maj i år pratade man på barnens konferens om vad man kan göra för sin nästa, om hur vi som kristna kan vara salt och ljus i världen. Sedan fick barnen vara ett konkret salt i samhället genom att rita och skriva vykort till olika makthavare. Bland annat skickades det uppmuntrande och uppfodrande ord till Zlatan (Du är en förebild, handla väl), ett brev till Skolverket och vykort till statsminister Stefan Löfven.

I början av sommaren kom skolverkets svar och denna vecka svarade också Stefan Löfven.

– Det är jätteroligt att statsministern tog sig tid att svara på vykortet, och dessutom underskrivet för hand, säger Salts generalsekreterare Johanna Björkman. Men framförallt hoppas vi att vykortets innehåll, uppmuntran och önskan om att alla barn i Sverige ska få gå i skola och känna sig trygga, ska landa hos makthavarna.

En bild av brevet har publicerats på Salts Facebook-sida och Instagram-flöde och har, på mindre än ett dygn, setts av över 7000 personer.

– Det har verkligen spridit sig som en löpeld. Och på så sätt får ju vykortet vara ännu mer salt i världen och det är ju precis vad barnen och de initiativtagande ledarna ville!

Här kan du själv läsa breven från både Skolverket och Statsministern!

Taggat med: , , ,