Resor och praktik

Vill du ta nya steg i tron, fördjupas i lärjungaskap och upptäcka nya sidor av den världsvida kyrkan? Mötet med det missionsarbete som sker lokalt i våra systerkyrkor i andra länder inspirerar och kan vara vägledande både för dig och ditt sammanhang. Därför värdesätter vi relationen till våra systerkyrkor och samarbetspartners i världen och vill stödja utbyten med dem.

Här kan du få information om resor och praktik som är på gång inom Salt och EFS.

 

Praktikantprogrammet

EFS vill utmana dig som vill fördjupa ditt lärjungaskap samt vara Jesu händer och fötter i samhället att åka som vår praktikant. Du får tillfälle att testa din kallelse till utlandstjänst samtidigt som du får lära dig om globalt utvecklingssamarbete.

Genom EFS praktikantprogram kan du praktisera i fyra månader hos en av EFS samarbetsorganisationer i Etiopien, Tanzania eller Irak. Praktiken ges inom olika former av rättighetsbaserat arbete såsom barns rättigheter, utvecklingsarbete och yrkesutbildningar.

Läs mer om programmet och hur du ansöker här: EFS hemsida

HT-21 praktiserade Mika och David hos EFS partner CAPNI i Irak, se ett program med dem här: Internationell kväll med praktikanterna i Irak

 

Gruppresor

Just nu finns inga resor inplanerade. Hör gärna av dig om intresse finns! Maila Sofia Svensson, inspiratör för EFS internationella mission och BIAL: sofia.svensson@efs.nu