Ung i mission

 EFS_intmission_UngIMission_facebookevent

Längtar du efter att testa nya vatten? Skulle du vilja lära dig mer om mission och lära känna kristna i andra länder? Vill du att din kristna tro ska göra skillnad för din omvärld? 

Då vill vi inbjuda dig till mötesplatsen Ung i mission som arrangeras av EFS internationella avdelning tillsammans med Salt. Du får lära dig om Kristi världsvida kyrka och om mission som ett uttryck för Guds kärlek till den här världen. Du får också vara med och påverka, uppleva och göra skillnad i utbyte med kristna syskon i andra länder och olika delar av Sverige.

IMG_0953

Internationell mission i EFS och Salt – mission som livsstil

När EFS bildas i mitten av 1800-talet är det hungersnöd i Sverige, och väckelse! Människor längtar efter förvandlade liv. Hos EFS finns ett stort mod att nå vidare med evangeliet också utanför Sveriges gränser. Trots faror och nöd sänds missionärer ut och på dessa platser finns idag stora växande kyrkor. Idag vill EFS på ett särskilt sätt stötta kyrkan där människor förföljs på grund av sin tro och där få är kristna. Salt vill se unga leva missionellt – vara ljus och salt – och rusta unga i lärjungaskap och ledarskap.

Ung i mission har en längtan om mission som är:

  • en livsstil; som är hållbar, äkta och som är integrerad i vardagslivet snarare än ett projekt vid sidan om. Mötet med Jesus påverkar hela livet.
  • innerlig; helhjärtad, Jesus-centrerad och kallelsemedvetenhet.
  • holistisk; där hela människan berörs med konkreta uttryck som gör skillnad såsom vittnesbörd, rättvisefrågor och skapelseansvar.
  • relationell och långsiktig; med en personlig relation till syskon runt om i världen som är ömsesidig, ödmjuk och respektfull. Leva som ”global kristen” i den världsvida kyrkan.
  • pionjär; som är beroende av Gud, modig och spränger gränser.

Upplägg & innehåll

Mötesplatsen är utformad dels som en grupp kopplad till EFS internationella avdelning där internationella avdelningen får både lyssna in ungas röster och dela kunskap och erfarenheter, dels som ett forum för unga i Salt att på ett konkret sätt bli delaktiga i kristen mission. 

För vem?: du som är mellan 16 (gymnasiet) och 26 år och kan stämma in i längtan för Ung i mission (ovan), att leva som ”global kristen”

Tid?: vi drar igång hösten 2023 med en träff i Uppsala 23–24 september, en träff i Uppsala 26–26 januari och på EFS & Salts årsmöteskonferens 10–12 maj. Däremellan kommer ett par digitala träffar att hållas. Planen är en utlandsresa sommaren 2024.

Vad?: På träffarna kommer det vara workshops utifrån olika teman där du både får lära dig och bidra.

  • Teman som tas upp är bland annat: evangelisation och diakoni, rättvisa och hållbarhet samt hur vi jobbar med missionssatsningar, särskilt där kyrkan är liten och förföljd.
  • Det är med gäster med erfarenhet inom olika teman och från EFS systerkyrkor och samarbetsorganisationer.
  • Mellan träffarna har gruppen kontakt via digitalt forum, det sker viss egen läsning och reflektion efter eget intresse.
  • Utifrån ditt lokala sammanhang och på Salt och EFS riks kan du vara med i satsningar för att engagera fler att leva mission i vardagen utifrån tanken att vi är “globala kristna”.
  • Möjligheten finns för gruppen att följa med på en resa till någon av EFS systerkyrkor i ett annat land.
Niklas Eklöv håller workshop om påverkansarbete för rättvisa och fred.

Niklas Eklöv håller workshop om påverkansarbete för rättvisa och fred.

Howard Maujo, Malawi, medverkar i samtalet om kyrkans uppdrag i klimatarbete.

Howard Maujo, Malawi, medverkar i samtalet om kyrkans uppdrag i klimatarbete.

Dr Lisa Choudrie medverkar direkt från Indien och hon talar om att vara Jesu vittnen på sjukhuset i Padhar.

Dr Lisa Choudrie medverkar direkt från Indien och hon talar om att vara Jesu vittnen på sjukhuset i Padhar.

Anmälan & kostnad 

Anmäl dig här

Via länken kommer du till ett formulär där du får svara på några frågor om vem du är och ditt intresse och engagemang för mission. Antagning kommer att ske löpande fram till sista anmälan 1 september, så tveka inte att anmäla dig! Vi har ett tak på 10 personer. 

När du är antagen till gruppen kommer du att bli kontaktad med mer information om program och upplägg.

Kontakta Sofia Svensson om du är intresserad av att veta mer!

 

Kostnad: för 3 träffar är ynka 500 kr inkl boende, mat & fika, undervisning och material samt resa till träffarna. För dig som följer med på utlandsresa tillkommer kostnader. 

 

Kontakt

Om du har frågor eller funderingar, kontakta:

Sofia Svensson, inspiratör för Barn i alla länder (Bial), sofia.svensson@efs.nu, 072-401 24 40 eller

Salt-koordinatorn i ditt distrikt eller region: http://salt.efs.nu/region/ 

Ledare är Erik Johansson och Sofia Svensson.

Ledare är Erik Johansson och Sofia Svensson.