Nytt från Salt Scout

Kommande händelser

Detta händer på riks-planet i Salt scout och i Scouterna:

  • 17-18/9 2022 Redo att leda — Nätverket för scouting på kristen grund som Salt scout tillhör genomför en ledarhajk för alla våra scoutledare. Mer information finns HÄR
  • 30/7 – 5/8 2023 Patrullriks på Mjösjöliden. LÄKO ansvara för hemsidan www.patrullriks.nu där läggs det upp information allt efter hand.

Nytt från 2017

Patrullriks

All info om Patrullriks 2017 i Mossebo börjar med hemsidan www.patrullriks.nu och fortsätter med möjlighet till dialog på Patrullriks Facebooksida.  Anmälan är öppen mars-april 2017 och nyskriven lägersång finns att lyssna och läsa. Lägertidningen finns efter lägret att beställa i Sals web-butik.

Profilprylar

CSU funderar kring profilprylar klara att sälja till Patrullriks. Saker med Salt Scout-loggan på. Scoutiga saker som kåsor t.ex. . Kanske dags att fräsha upp vår scouthalsduk också. Vår är helgul. Flera av de andra scoutförbunden har halsdukar med bård, ett par med loggan i borden. Är en bord med logga något för Salt Scout?

Nytt från 2016

Scoutledarforum

Blir den 15-16 oktober 2016 i Kalmartrakten. Tema ”Patrullriks” med besök i Mossebo på blivande lägerplatsen. Besök Scoutledarforums hemsida.

Demokratijamboree

Medlemmar i Scouterna är alla vi Salt Scouter också. Scouternas årsmöte heter Demokratijamboree och går av stapeln i Västerås.  Vill du vara med och påverka Scouterna är det här helgen för dig! Du kan antingen åka som ombud för din scoutkår, eller som deltagare. Anmälan har öppnat och handlingarna finna publicerade. Det och allt annat du kan behöva veta hittar du här!

Equmeniascout erbjuder oss boende under helgen för 50 kr/natt och på fredagskvällen möte kl 20:30 om DJ. 120 st golvplatser finns i Ansgarskyrkan och det är först till kvarn. Anmäl dig till boende separat.

Patrullriks 2017

Patrullriks hemsida ”www.patrullriks.nu” har tagits över av LÄKO för kommande läger. Sidan uppdateras vartefter info finns tillgänglig. Det har också nyskapats en Facebooksida där du kan följa med i planeringen. Sidan är läsbar för alla, även utan inloggning, men för att göra inlägg behöver du ett Facebook-konto.

Nytt från 2015

Grundhäfte

Grundhäfte för Salt Scout – vad alla scoutledare i Salt Scout bör veta uppdaterat augusti. Finns att beställa i Salts webbutik eller ladda ner från sidan Scoutfiler.

Scoutnet

2015-01-01 ska alla Salts Scouter finnas med i medlemsregistret Scoutnet.  Information i text och video finns på Scouternas hemsida om Scoutnet. Utskick av Scouternas medlemstidning och information om scouternas årsmöte sker via adressregistret i Scoutnet, övrigt kommer information via Salt.

Två saker gäller speciellt för Salt Scout:
1) Redovisning för statsbidrag sköts inte via Scoutnet. Det handläggs av Salt via årsredovisningen som förut.
2) Terminsavgiften till Scouterna (f.n. 90 kr per termin och scout) handläggs av Scouterna centralt via adressregistret i Scoutnet. Salt Scouts kårer kan välja att få avgiften fakturerad kårvis via Salt-föreningen eller faktureras individuellt (med möjlighet att subventionera ledare).

Vill du veta mer?

Frågor och svar om nya

på egna ben – Allt du behöver veta för din kår

Nya normalstadgar (2012)  för lokalförening i Salt.

Så här startar du en Saltförening.