Johanna avslutar sin tjänst som generalsekreterare

EFSnu_johanna

Pressrelease Salt 2020-09-24

Nu väntar ett nytt kapitel

Salt – barn och unga i EFS har funnits sedan 2005 och under de 15 år som organisationen funnits har alltid visionen varit att barn och unga ska lära känna, komma till tro på och följa Jesus Kristus. Sedan 2014 har Johanna Björkman haft tjänsten som generalsekreterare men avslutar nu sin tjänst i samband med en föräldraledighet.

– Jag har varit engagerad på riksplanet i Salt sedan 2010 och sedan 2014 har jag haft förmånen att leda arbetet. Det har varit spännande och lärorika år där jag verkligen har fått se hur Gud leder och hur stor Hans omsorg är för barn och unga. Nu talar Gud om ett nytt kapitel och att det därmed är dags för mig att lämna vidare stafettpinnen vilket jag känner frid över, säger Johanna Björkman.

Salts ordförande Maria Bengtsson uttrycker för styrelsens räkning en stor tacksamhet över Johannas insats de år hon arbetat och att styrelsen önskar hennes Guds välsignelse i framtiden. Vidare säger hon nu att styrelsen kliver in i en viktig process när det gäller att hitta vem som ska ta vid.

– Vi ser hur kulturen förändras snabbt i barn- och ungdomsvärlden och för oss som barn- och ungdomsorganisation är det en stående utmaning att vara relevanta och lyhörda utan att kompromissa med vårt uppdrag. Vi (som styrelse) ser ett behov av en visionär och handlingskraftig person nära Guds hjärta för den här tiden, en som kan leda i tider av förändring.

Vem som tillträder tjänsten som generalsekreterare för Salt – barn och unga i EFS efter årsskiftet återstår att se men redan nu är rekryteringsprocessen igång och styrelsen hoppas att arbetet ska vara klart innan årsskiftet.

Salt – barn och unga i EFS är EFS barn- och ungdomsorganisation som bildades 2005. Organisationen hade vid slutet av 2019 130 anslutna lokalföreningar fördelade över hela landet och 6072 antal medlemmar.