Gräv guld i Saltgruvan!

Gräv guld i -gruvan!-2

>>>>TILL FORMULÄRET<<<<

Har din Salt-förening grymma ideér för att dra igång verksamheten igen när restriktionerna lättar?
Har ni ställt om under pandemin och behöver investera i utrustning?
Har ni drömmar och visioner som ni tror att Gud har lagt ner hos er?

Som Salt-medlemmar har ni nu möjlighet att ansöka om upp till 50 000 kr från Saltgruvan! Det är en särskild pott som avsätts för föreningarna, tack vare extra statsbidrag från MUCF (Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor). Men det brinner i knutarna! Senast 31 maj vill vi ha er ansökan för att kunna betala ut medlen under juni. Det ni behöver göra är att beskriva er projektidé enligt dessa frågor:

 • Vad är målet med projektet?
 • Varför är detta projekt viktigt?
 • Vilken målgrupp riktar sig projektet till? Ex. åldersgrupp, geografisk grupp eller social grupp
 • Vad vill ni göra och hur ska ni genomföra det?
 • Vilken summa ansöker ni om (upp till 50 000 kr)?
 • Hur ska ni dokumentera och utvärdera projektet?
 • Vilka risker skulle kunna hindra projektet? Vad kan ni ha för reservplan om er första idé inte kan genomföras?

Exempel på vad ni kan söka pengar till:

 • Material
 • Deltagaravgifter för läger
 • Gästtalare
 • Resor
 • Teknisk utrustning och licenser
 • Marknadsföring
 • Mat kopplat till arrangemang
 • Lokalhyra
 • och mycket mer!

Detta är ett tillfälle att stötta det som är viktigt för just er Salt-förening just nu. Både kreativa nysatsningar och enkla idéer har goda möjligheter att få del av potten. De kriterier som er ansökan behöver uppfylla är dessa:

 • Att syftet med ert projekt ligger i linje med Salts syfte:
  “Att barn och ungdomar ska få lära känna, komma till tro på och följa Jesus Kristus. Vi vill ge näring åt en tro som håller i vardagen. Vi vill ge utrustning för kristen växt samt för mission i Sverige och utomlands.”
 • Att ni som söker är Salt-medlemmar och alla har anknytning till en lokal Salt-förening. Man kan alltså inte söka för en region eller ett distrikt.
 • Att ni är minst två personer som står bakom ansökan tillsammans, och att ni har minst en person som referens. Referensen ska vara ordförande eller kontaktperson för Saltföreningen och/eller en vuxen person ni känner, t.ex. en barn- eller ungdomsledare, präst, pastor eller ordförande i EFS-föreningen.

Pengarna betalas ut till föreningen under juni, men ni kan använda dem t.o.m. juni 2022. När ni har genomfört satsningen önskar vi att ni skickar in en redovisning till Salt via salt@efs.nu om hur pengarna användes, gärna med foto, så att er satsning kan inspirera andra Saltare.

Varje förening kan söka upp till 50 000 kr, och kan få beviljat hela eller en del av det önskade beloppet. Ansökningarna behandlas löpande och bedöms utifrån hur väl de uppfyller samtliga kriterier. Beviljad summa bedöms utifrån projektets behov samt utifrån den totala sökbilden efter sista ansökningsdatum. Ansökan görs via formuläret på Salts hemsida salt.efs.nu senast den 31 maj.

 

Frågor? Kontakta Monica Arndt på Salts rikskansli:
monica.arndt@efs.nu 

072–222 54 58