ÄR DU SALTS ADMINISTRATIVA PROJEKTKOORDINATOR?

Salt – barn och unga i EFS vill vara en rörelse av lokala grupper som låter barn och ungdomar få möta Jesus. I höst erbjuder vi en tjänst som projektkoordinator inom områdena förening och scout. Tjänsten är ca 40-60% och passar bra att kombinera med annat jobb eller studier, med möjlighet att ibland jobba på distans. Till en början söker vi en kollega för det närmsta året, då vi kommer genomföra flera spännande projekt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Arbetsuppgifter:
Som en av två projektkoordinatorer på Salts kansli har du särskilt fokus på föreningsstöd. Du ansvarar för rutiner och stöd runt Salts digitala medlemsregister, kontakt med föreningar om årsmöten och medlemsförnyelse och du jobbar även med Salts riksårsmöte som genomförs varje vår. I kansliets löpande arbete är du ett administrativt stöd till dina kollegor. En viktig del av Salt är scoutverksamheten och som projektkoordinator samordnar du information och stöd till våra lokala scoutgrupper. 2023 arrangeras scoutlägret Patrullriks, Salts största nationella projekt, där du är kansliets kontaktperson gentemot planeringsgruppen. Du kommer också att koordinera det mindre projektet Byggplats, en helg där ungdomar och ledare inom EFS möts för att prata om EFS framtid.

Kvalifikationer:

  • God organisatorisk förmåga samt administrativ och teknisk kompetens
  • Erfarenhet av ledaruppdrag eller projektledning
  • God förmåga att uttrycka dig väl i såväl tal som skrift

Meriterande är också:

  • God kännedom om Salt/EFS
  • Erfarenhet av lokalt barn- eller ungdomsarbete, t ex scouting
  • Erfarenhet av föreningsliv, t ex styrelsearbete eller årsmöten

Personliga egenskaper:

  • Strukturerad och uppmärksam på detaljer
  • Målfokuserad, driven och intresserad av att förbättra rutiner
  • Förmåga att lyssna och inge förtroende i kontakt med människor

Om arbetsgivaren:

Salt – barn och unga i EFS är en ideell organisation. Salt har EFS som moderrörelse och är en organisation inom Svenska kyrkan, men arbetar även för att vara ekumeniskt öppna. Visionen för Salt är att barn och ungdomar ska få lära känna, komma till tro på och följa Jesus Kristus. Vi ser Bibeln som Guds ord och som grunden för lära och liv. Vi vill ge utrustning för kristen växt samt för mission i Sverige och utomlands. Salt är organiserat som demokratiska lokalföreningar som sammansluts i regioner. På rikskansliet är vår uppgift är att stödja dessa nivåer och ta fram gemensamma resurser. Salts kansli har nio medarbetare som jobbar med utveckling av resurser för barn- och ungdomsverksamhet, ledarinspiration, konferenser m.m. Vår verksamhet runtom i landet består bland annat av scouting, körer, ungdomsgrupper, läger, söndagsskola och missionsengagemang.

Arbetsvillkor:
Tjänsten är placerad på Salts rikskansli i Uppsala. Anställningen är en särskild visstidsanställning på 40-60% från oktober 2022 till september 2023, eller enligt överenskommelse. För denna tjänst tillämpas förtroendearbetstid. I övrigt gäller lön och anställningsvillkor enligt gällande avtal mellan Arbetsgivaralliansen, Vision ekumeniska, Akademikerförbunden, Ledarna och Kommunal. Vi förbehåller oss fri prövningsrätt.

Frågor:

Upplysningar om tjänsten lämnas av generalsekreterare Rebecca Stighem, rebecca.stighem@efs.nu / 072-158 00 84.

Facklig representant för Vision Ekumeniska är Malin Söderstjerna-Ernsson, malin.soderstjerna@fv.vision.se / 070-343 37 77

Ansökan:
Maila en ansökan bestående av CV samt personligt brev till: alice.harlin@efs.nu
Sista ansökningsdag är 31 oktober 2022, men ansökningar behandlas löpande.

Välkommen med din ansökan!