Gå med i Salt Scout

Har ni en verksamhet som ni vill ansluta till Salt scout?

Som ansluten till Salt Scout får ni rätt att kalla er verksamhet för just scouting. Detta möjliggörs via det samverkansavtal Salt har med Scouterna Sverige. Alla scouter i en ansluten scoutkår ska registreras i Scouternas medlemssystem Scoutnet (se info längre ned).
 

Medlemsavgift

Scouterna tar ut en medlemsavgift på 90kr/termin/scout för att få vara scout. Denna avgift kan ni som Salt Scout-kår välja om den ska faktureras hem till den enskilde scouten eller om en samlingsfaktura ska skickas till er scoutkår.
 

Ansluta din förening till Salt Scout

Formulär för ansökan om inträde i Salt Scout finns här! (Word-dokument)

Grundförutsättningen är att ni har en Saltförening.
Om ni inte har det så läs först sidan Starta-en-Saltförening där det finns ett webb-formulär för att ansluta föreningen till Salt och Salt Scout.

 

Grundhäfte

Grundhäfte för Salt Scout – vad alla scoutledare i Salt Scout bör veta finns att beställa i Salts webbutik eller ladda ner från sidan Scoutfiler.

Scoutnet

Alla Salts scouter ska finnas med i medlemsregistret Scoutnet.  Information i text och video finns på Scouternas hemsida om Scoutnet. Utskick av Scouternas medlemstidning och information om scouternas årsmöte sker via adressregistret i Scoutnet, övrigt kommer information via Salt.

Två saker gäller speciellt för Salt Scout:
1) Redovisning för statsbidrag sköts inte via Scoutnet. Det handläggs av Salt via årsredovisningen som förut.
2) Terminsavgiften till Scouterna (f.n. 90 kr per termin och scout) handläggs av Scouterna centralt via adressregistret i Scoutnet. Salt Scouts kårer kan välja att få avgiften fakturerad kårvis via Salt-föreningen eller faktureras individuellt (med möjlighet att subventionera ledare).