Ett under i vardagen

Bara för att förtydliga så vill jag inte berätta det här för att ni ska tro att jag är bra på något sätt, utan att det är Gud som är bra.

I lördags gick jag på stan för att uträtta lite ärenden som man gör nu när man har blivit vuxen och börjat läsa på universitet. De kom fram en tjej till mig och frågade om jag ville ge lite pengar till Hjärta till Hjärta, en organisation här i Linköping som utför olika hjälpinsatser för att hjälpa fattiga i framförallt östra Europa. Den här dagen gick pengarna till ett barnhem i Estland. Jag gav hundra kronor och försökte lite diskret stoppa i den i bössan, men det var svårt. Jag blev lite generad för jag vill ju inte stå där och skylta med att jag gav så mycket pengar. Det låg annars några få kronor på botten i bössan. Men hundra kronor, seriöst. Det är inte så mycket!

Men i alla fall. Jag gick därifrån och tänkte inte så mycket mer på det. Jag gick in på Lindex för att köpa en kjol som jag kollat på tidigare och så blev det lite annat också tillslut. Jag stod länge och väl och funderade på om jag verkligen skulle köpa det. Det var ju ganska mycket pengar och skulle jag verkligen använda kläderna? Okej, men jag bestämde mig ändå för att köpa dem. Jag gick fram till kassan för att betala. Expediten vek ihop allt fint och sa sedan summan. Jag vet inte riktigt vad jag tänkte på men inte på det hon sa i alla fall. Jag betalade och gick därifrån. Då slog det mig. Jag hade fått 100 kr i rabatt för kläderna. Nästa tanke var: Ojoj, Gud är här.

Detta kan tyckas som en obetydlig händelse men det fick mig att börja tänka. Vem är Gud egentligen? Varför skulle han bry sig om att hundra kronor i en välgörenhet -bössa och sedan ge mig tillbaka hundralappen en stund senare genom en klädrabatt?

Men det är kanske så det är. ”När du ger allmosor, låt inte stöta basun för dig, som hycklarna gör i synagogorna och på gatorna för att människor skall prisa dem. Sannerligen, de har redan fått ut sin lön. Nej, när du ger allmosor, låt då inte vänstra handen veta vad den högra gör. Ge din allmosa i det fördolda. Då skall din fader, som ser i det fördolda, belöna dig. ” (Matt 6:2-4)

Gud vill vara med oss till och med när vi shoppar och gör helt vardagliga saker.

/Evelina