En liten aha-upplevelse…

Så underbart livet kan vara! Sista tiden har jag gjort en massa roliga saker, som att träffa härliga vänner, träna, se hockey och vara ute å äta. Såna klassiska saker som verkligen kan liva upp vardagen. Det har varit så fullt upp med saker att jag inte hunnit stanna upp, utan bara stressat vidare till nästa grej. Mitt i all stress har jag känt att det varit något som saknats. Utan att egentligen förstå vad, har jag fortsatt vidare till nästa grej.

En kväll när mitt schema var tomt satte jag mig ner på min säng för att höra hur det var med Gud. Jag hade försökt i all stress tidigare men det hade inte gått så bra. Inte förrän jag stannade upp och tog mig tid med Gud denna kväll, insåg jag att det är stunden med honom som jag hade saknat.

Samma kväll som jag tog mig tid för Gud och bad, läste jag en mening ur en bok som fick mig att verkligen stanna upp. Det stod så här: ”Du är så nära Gud som du själv väljer att vara.” Vilken aha-upplevelse jag fick. Det är ju så det är! Gud står till mitt förfogande med öppna armar och vill umgås med mig hela tiden. Men det är jag som väljer när och hur ofta det mötet ska ske. Den tomhet som vi ibland upplever kanske beror på att vi inte umgåtts med Gud och låtit honom fylla oss med sin Ande? Så var det i alla fall för mig. Denna kväll fick jag verkligen möta Gud. Jag tror inte att jag hade kunnat möta honom denna kväll om jag inte hade bestämt mig för det och tagit tid för det.

Relationen med Gud kan fylla tomheten inom oss om vi vänder oss till honom. Gud är inte långt borta, vänd dig helhjärtat mot honom så får du också möta honom! Se Jakobsbrevet 4:8: ”Närma er Gud, och han skall närma sig er.”

Olof Forslund
Ledamot i Salts riksstyrelse