Argentinabesök

volontärerna bocca

För en vecka sedan kom jag hem från Argentina där jag hälsade på Salts volontärer. Det var verkligen fint att träffa dem, se hur de har det och höra hur de mår. Lovisa och Erika lever hektiska liv i 13-miljonerstaden Buenos Aires, där de varje vecka arbetar med barn och ungdomar i stadens fattigaste områden. Sverige och Argentina skiljer sig mycket åt och de har stött på en hel del kontraster, men börjar finna sig i livet och vardagen i Argentina och de trivs.

Joakim och Malin lever ett lugnare liv i en betydligt mindre stad i norra delen av landet. De bor grannar med pastorsfamiljen och delar livet med dem och de andra i församlingen. Varje vecka besöker det en skola där de sjunger och pratar om värderingar och bemötande av varandra med barnen. På fredagar är Joakim ute på stan och möter hemlösa. För Malin och Joakim handlar livet i Salta mycket om relationer och att vara en del av församlingens vardag, att stötta och uppmuntra och kanske främst lära sig otroligt mycket. 

Glöm inte att följa deras bloggar om livet i Argentina:

Erika

Lovisa

Joakim och Malin

Under hösten 2013 kommer Salt skicka fyra nya volontärer till Argentina och ytterligare två till Burma, håll utkik efter information på hemsidan!